Hoe Ochno USB-C de toekomst van audiovisuele installaties verandert

USB-C is een universele standaard voor het aansluiten en opladen van apparaten, zoals laptops, tablets, smartphones, camera’s, speakers en microfoons. USB-C biedt vele voordelen, zoals een hoge snelheid, een omkeerbare connector, een hoge stroomsterkte en een ondersteuning voor video- en audiosignalen. Maar wat betekent USB-C voor de audiovisuele installaties in vergaderruimtes, boardrooms, klaslokalen en collegezalen?

Ochno is een innovatief bedrijf dat gespecialiseerd is in audiovisuele systeemintegratie. Ochno maakt gebruik van USB-C technologie om audiovisuele oplossingen te leveren die eenvoudig, efficiënt en gebruiksvriendelijk zijn. Ochno biedt onder andere de volgende producten en diensten aan:

  • Ochno Socket en Ochno Socket LED: dit zijn elegante en compacte inbouw sockets met USB-C aansluitingen, die zorgen voor een sterke verbinding tussen de audiovisuele apparatuur en het netwerk. De sockets kunnen ook voorzien worden van LED-verlichting.
  • Ochno USB-C kabel: dit zijn hoogwaardige USB-C kabels die geoptimaliseerd zijn voor het aansluiten van de Ochno Socket of Ochno Socket LED op de laptop of mobiel. De kabels kunnen tot 100 W opladen, tot 5 Gbit/s datacommunicatie en video via alternate-mode DisplayPort ondersteunen.
  • Ochno Power Conference: dit is een slimme oplossing voor videoconferenties, die gebruik maakt van USB-C technologie om de laptop of mobiel te verbinden met de in-room apparaten, zoals de tv, de camera, de speakers en de microfoon. Ochno Power Conference heeft een unieke schakelfunctie, die het mogelijk maakt om met één druk op de knop te bepalen welk apparaat de vergadering leidt.
  • Ochno Operated: dit is een serviceplatform dat de gebruikers en beheerders van de audiovisuele installaties ondersteunt. Ochno Operated biedt onder andere de volgende functies aan:
    • Een online portal om de status, het gebruik en de prestaties van de audiovisuele installaties te monitoren en te analyseren.
    • Een app om de audiovisuele installaties op afstand te bedienen en te configureren.
    • Een storingsmeldingssysteem om snel en adequaat storingen te verhelpen.

Met Ochno USB-C verandert de toekomst van audiovisuele installaties. Ochno USB-C maakt het mogelijk om met één kabel alles te doen: opladen, communiceren, presenteren en vergaderen. Ochno USB-C zorgt voor een naadloze integratie, een optimale gebruikservaring en een duurzame oplossing.

Wilt u meer weten over Ochno USB-C en de voordelen voor uw audiovisuele projecten? Bel ons op +31 416 700 231. Wij staan voor u klaar!

Videowall: de nieuwste trend in de audiovisuele branche

Bent u op zoek naar een manier om uw doelgroep te imponeren met haarscherpe en indrukwekkende beelden? Dan is een videowall de ideale oplossing voor u! Een videowall is een groot scherm dat bestaat uit meerdere kleinere schermen die naadloos op elkaar aansluiten. Met een videowall kunt u uw boodschap op een opvallende en professionele manier overbrengen, of het nu gaat om informatie, reclame, entertainment of presentatie.

Bij MISTER AV kunt u terecht voor de beste videowall oplossingen voor elke situatie. Wij werken samen met diverse merken van videowall systemen, zoals Samsung, LG, Philips, BenQ, Absen, Dahua en meer. Zo kunt u kiezen uit een breed scala aan mogelijkheden die passen bij uw wensen en budget.

Wat zijn de voordelen van een videowall?

Een videowall biedt veel voordelen ten opzichte van een traditioneel scherm, zoals:

Een groter formaat: met een videowall kunt u een scherm creëren dat zo groot is als u wilt, afhankelijk van de beschikbare ruimte en het aantal schermen dat u gebruikt. U kunt uw publiek verrassen met een gigantisch beeld dat de aandacht trekt.
Een hogere resolutie: met een videowall kunt u een scherm creëren dat een hogere resolutie heeft dan een standaard scherm. Dit betekent dat uw beelden scherper, helderder en gedetailleerder zijn, waardoor ze meer impact hebben.
Een betere zichtbaarheid: met een videowall kunt u een scherm creëren dat een betere zichtbaarheid heeft dan een standaard scherm. Dit betekent dat uw beelden beter te zien zijn bij verschillende lichtomstandigheden, zoals zonlicht, kunstlicht of schaduw. U kunt uw publiek bereiken op elk moment van de dag.
Een flexibele opstelling: met een videowall kunt u een scherm creëren dat een flexibele opstelling heeft. Dit betekent dat u uw schermen kunt plaatsen in verschillende vormen, maten en configuraties, afhankelijk van uw doel en creativiteit. U kunt uw schermen horizontaal, verticaal, diagonaal, overlappend of verspringend plaatsen, of zelfs in een 3D-vorm.
Hoe kiest u de juiste videowall?

Bij het kiezen van een videowall moet u rekening houden met een aantal factoren, zoals:

Het type scherm: er zijn twee soorten schermen die gebruikt kunnen worden voor een videowall: LCD of LED. LCD schermen zijn schermen die gebruik maken van vloeibare kristallen om beelden te vormen. LED schermen zijn schermen die gebruik maken van lichtgevende diodes om beelden te vormen. LCD schermen hebben meestal dunnere randen dan LED schermen, waardoor ze minder zichtbare naden hebben. LED schermen hebben meestal een hogere helderheid dan LCD schermen, waardoor ze beter geschikt zijn voor buiten.
De locatie: de locatie waar u uw videowall wilt plaatsen is ook belangrijk voor uw keuze. U moet rekening houden met de afmetingen, de vorm, de achtergrond, de kijkafstand en de kijkhoek van de ruimte waar u uw videowall wilt plaatsen. U moet ook rekening houden met de omgevingsfactoren, zoals het licht, het geluid, het weer en de veiligheid.
De content: de content die u wilt tonen op uw videowall is ook belangrijk voor uw keuze. U moet rekening houden met het doel, de boodschap, de stijl, de kleur, de resolutie, de frequentie en de duur van de content die u wilt tonen. U moet ook rekening houden met de bron, de aansturing, de opslag en de distributie van de content.

Waarom kiezen voor MISTER AV?

Als u kiest voor een videowall van MISTER AV, kiest u voor de expertise en service van een audiovisuele partner die u adviseert, ondersteunt en ontzorgt bij al uw videowall projecten. MISTER AV biedt u:

–  Een professionele installatie en configuratie van uw videowall systemen, met aandacht voor de kwaliteit, de veiligheid en de esthetiek.

–  Een uitstekende service en onderhoud van uw videowall systemen, met snelle en adequate oplossingen voor eventuele problemen of storingen.

–  Een scherpe prijs en een transparante offerte voor uw videowall projecten, zonder verborgen kosten of verrassingen.

Neem contact op met MISTER AV voor een vrijblijvend advies of een offerte op maat. MISTER AV is uw audiovisuele partner voor videowall systemen!

MISTER AV bv

De Hoogt 21
5175 AX LOON OP ZAND
+31 416 -700 231
+31 416 -700 231 (WhatsApp)

info @ misterav.nl
KvKnr : 65.042.808
BTW Nr : NL855958352B01

 

Logo Mister Av Hoofd Zwart